Gedeputeerde Luk Lemmens benadrukt het belang van de actie: "Onze leerkrachten verdienen het om in de schijnwerpers te staan, niet enkel op de Dag van de Leerkracht, maar elke dag. Met dit fluohesje maken we een dubbel statement: we zien onze leerkrachten graag en we willen dat ze veilig zijn, zowel in als buiten de klas."

Met deze actie benadrukt het Provinciaal Onderwijs Antwerpen niet alleen haar waardering voor het onderwijzend personeel, maar zet ze ook in op een belangrijk thema: verkeersveiligheid. Door leerkrachten beter zichtbaar te maken in het verkeer, draagt de school bij aan een veiliger omgeving voor iedereen.

Fluohesjes: essentieel voor verkeersveiligheid

Het dragen van fluohesjes in het verkeer is van groot belang, zeker in de donkere herfst- en wintermaanden. Studies tonen aan dat verkeersdeelnemers die fluo dragen tot vijf keer beter zichtbaar zijn voor automobilisten, vooral bij slecht weer of in schemerlicht. Fluohesjes verhogen de zichtbaarheid tot wel 150 meter, waardoor bestuurders sneller en adequater kunnen reageren.

Met deze actie verbinden we twee belangrijke waarden: de zichtbaarheid en veiligheid van onze leerkrachten en onze waardering voor hun harde werk,” voegt gedeputeerde Lemmens toe. “Door hen fluohesjes te geven, willen we niet alleen verkeersveiligheid stimuleren, maar ook een zichtbaar teken van dankbaarheid geven.”

De fluohesjes werden alvast uitgedeeld op de campus Jacob Jordaens van avAnt Provinciaal Onderwijs, maar ook op de andere campussen van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen werden de leerkrachten verrast met deze zichtbare vorm van waardering.